Malzemeler:
2 yumurta
1/4 bardak sıvıyağ (60 ml)
1/4 bardak dut kurusu tozu / tercih ettiğiniz tatlandırıcı (60 ml)
1/4 bardak Saledo yeşil muz unu (30 gr)
½ çay kaşığı kabartma tozu
¼ çay kaşığı tarçın
2 elma + (1/4 çay kaşığı tarçın)
1 bardak = 250 ml
Yapılışı:
Fırınınızı 175 dereceye getirin.
Küp küp kestiğiniz elmaları ¼ çay kaşığı tarçın ilave ederek bir tavada yumuşayana kadar pişirin. Soğuması için kenara alın.
Yumurtaları mikserle köpürene kadar çırpın. Bu karışıma sıvıyağı ekleyin ve karıştırmaya devam edin. Dut kurusu tozu (veya tercih ettiğiniz tatlandırıcı) ekleyip tekrar karışıtırın.
Bu karışıma Saledo yeşil muz ununu, tarçın ve kabartma tozunu ekleyin, tüm malzemeler iyice karışana kadar spatula ile nazikçe karıştırın.
Hazırladığınız karışımın yarısını fırın kalıbına dökün ve üzerine elmaların yarısını güzelce yerleştirin. Daha sonra kalan kek hamurunu ekleyin ve en üzerine kalan elmalarınızı ilave edin.
Önceden ısıtılmış 175 derece fırında 15-20 dakika pişirin. Kürdan testi ile pişip pişmediğini kontrol edebilirsiniz. Kekinizin üzeri hafif kızardığında fırından çıkarın ve soğumaya bırakın.
Afiyet olsun!
Kek Kalıbı: 15,5 cm *8,5 cm