Glütensiz Kakaolu Kurabiye
27-02-2025
15:56

Malzemeler:
20 gr yeşil muz unu
10 gr hindistan cevizi rendesi
5 gr kakao
5 gr tarçın
40 gr dut kurusu unu
40 gr tereyağ (erimiş, sıvı olarak eklendi)
3 yumurta sarısı
1 tatlı kaşığı kabartma tozu
1 çay kaşığı vanilya özütü
Üzerine çikolata parçası
Yapılışı:
1.Bir karıştırma kabında yumurta sarılarını ve dut kurusu ununu birlikte çırpın.
2.Eritilmiş tereyağını ve vanilya özütünü ekleyerek karıştırmaya devam edin.
3.Ayrı bir kapta yeşil muz unu, Hindistan cevizi, kakao, tarçın ve kabartma tozunu karıştırın.
4.Kuru malzemeleri sıvı karışıma ekleyerek homojen bir hamur elde edene kadar yoğurun.
5.Hamurdan küçük parçalar koparıp yuvarlayarak fırın tepsisine dizin. Kaşığın arkasıyla şekil vermek için bastırabilirsiniz.
6.Üzerlerine çikolata parçaları ekleyin.
7.Önceden ısıtılmış 170°C fırında yaklaşık 12-15 dakika pişirin.
Kurabiyeler soğuduktan sonra servis edebilirsiniz.
Afiyet olsun!
20 gr yeşil muz unu
10 gr hindistan cevizi rendesi
5 gr kakao
5 gr tarçın
40 gr dut kurusu unu
40 gr tereyağ (erimiş, sıvı olarak eklendi)
3 yumurta sarısı
1 tatlı kaşığı kabartma tozu
1 çay kaşığı vanilya özütü
Üzerine çikolata parçası
Yapılışı:
1.Bir karıştırma kabında yumurta sarılarını ve dut kurusu ununu birlikte çırpın.
2.Eritilmiş tereyağını ve vanilya özütünü ekleyerek karıştırmaya devam edin.
3.Ayrı bir kapta yeşil muz unu, Hindistan cevizi, kakao, tarçın ve kabartma tozunu karıştırın.
4.Kuru malzemeleri sıvı karışıma ekleyerek homojen bir hamur elde edene kadar yoğurun.
5.Hamurdan küçük parçalar koparıp yuvarlayarak fırın tepsisine dizin. Kaşığın arkasıyla şekil vermek için bastırabilirsiniz.
6.Üzerlerine çikolata parçaları ekleyin.
7.Önceden ısıtılmış 170°C fırında yaklaşık 12-15 dakika pişirin.
Kurabiyeler soğuduktan sonra servis edebilirsiniz.
Afiyet olsun!