Pırasalı Kiş (Yeşil muz unu tabanlı)
19-03-2024
10:47

Malzemeler
Hamur için:
50 gr yeşil muz unu
50 gr kinoa unu (burada başka bir glutensiz unla da deneyebilirsiniz)
3 yemek kaşığı yoğurt
3 yemek kaşığı zeytinyağı
1 çay kaşığı karbonat
1 yemek kaşığı sirke
1 çay kaşığı tuz
İç karışımı için:
8 adet pırasa
1 paket krema
1 adet havuç
3 yumurta
Lor peyniri
Kaşar peyniri (üzerine dökmek için)
Susam
Yapılışı:
1-Tarife hamuru hazırlamakla başlıyoruz. Tüm malzemeleri bir kapta önce sıvılar sonra kurular karışacak şekilde karıştırıyoruz. Burada en son sirkeyi ekleyeceğiz.
2-Hamur kıvamı çok önemli. Yeşil muz unu tok bir un, o yüzden eğer hamurunuz çok sert olursa ilave yoğurt ya da zeytinyağı ile yumuşatın. Hazır olan Hamurunuzu tart kalıbınıza güzelce yayarak yerleştirin.
3-Kiş hamurunu 180 derecede önceden ısıtılmış fırında fansız 30 dakika pişirin.
4-Daha sonra pırasanızı havuçla birlikte soteleyin. Biraz tuz ve karabiber ekleyebilirsiniz.
5-Kavrulmuş pırasanızı soğumaya alın. Başka kapta çırptığınız yumurtaları ve kremayla karıştırıp peynirinizi ekleyin. Pırasanızı ilave edin.
6-Tüm malzemeleri pişen kiş hamurunuzun üzerine dökün. En son kaşar peynirini ve susamı ekleyip fırına verebilirsiniz.
7-180 derece fırında, fansız üstü kızarana kadar pişirin.
Afiyet olsun
Hamur için:
50 gr yeşil muz unu
50 gr kinoa unu (burada başka bir glutensiz unla da deneyebilirsiniz)
3 yemek kaşığı yoğurt
3 yemek kaşığı zeytinyağı
1 çay kaşığı karbonat
1 yemek kaşığı sirke
1 çay kaşığı tuz
İç karışımı için:
8 adet pırasa
1 paket krema
1 adet havuç
3 yumurta
Lor peyniri
Kaşar peyniri (üzerine dökmek için)
Susam
Yapılışı:
1-Tarife hamuru hazırlamakla başlıyoruz. Tüm malzemeleri bir kapta önce sıvılar sonra kurular karışacak şekilde karıştırıyoruz. Burada en son sirkeyi ekleyeceğiz.
2-Hamur kıvamı çok önemli. Yeşil muz unu tok bir un, o yüzden eğer hamurunuz çok sert olursa ilave yoğurt ya da zeytinyağı ile yumuşatın. Hazır olan Hamurunuzu tart kalıbınıza güzelce yayarak yerleştirin.
3-Kiş hamurunu 180 derecede önceden ısıtılmış fırında fansız 30 dakika pişirin.
4-Daha sonra pırasanızı havuçla birlikte soteleyin. Biraz tuz ve karabiber ekleyebilirsiniz.
5-Kavrulmuş pırasanızı soğumaya alın. Başka kapta çırptığınız yumurtaları ve kremayla karıştırıp peynirinizi ekleyin. Pırasanızı ilave edin.
6-Tüm malzemeleri pişen kiş hamurunuzun üzerine dökün. En son kaşar peynirini ve susamı ekleyip fırına verebilirsiniz.
7-180 derece fırında, fansız üstü kızarana kadar pişirin.
Afiyet olsun