Glutensiz Çıtır Ekmek
01-03-2024
07:02

Işte karşınızda dışı çıtır çıtır, içi yumuşacık, doygun,
lezzetli ve tabii ki glutensiz, yeşil muz unlu ekmek tarifi.
Malzemeler:
400 ml su (ılık)
150 gr yeşil muz unu püresi
1 bardak çiğ karabuğday unu
1 bardak yeşil muz unu
1 tatlı kaşığı tuz
1 paket hazır maya
1 yemek kaşığı esmer şeker
Ölçü birimi: 1 bardak= 250 ml
Yapılışı:
1-400 ml ılık suyun içerisine 150 gr yeşil muz unu
püresi, 1 paket hazır maya ve 1 yemek kaşığı esmer
şeker ekleyip çırpın.
2- Çiğ karabuğday unu, yeşil muz unu, ve tuzu ekleyin ve
karıştırmaya devam edin.
3-Üzerini kapatıp şişmesi için 30-45 dakika bekleyin.
4-Ekmek kalıbını yağlayın ve içerisine karışımı dökün.
5-Önceden alt üst 200 derecede ısıttığınız fırında 1
saat pişirin.
6-Çıkardıktan sonra soğuyana kadar lütfen bekleyin.
Afiyet olsun
lezzetli ve tabii ki glutensiz, yeşil muz unlu ekmek tarifi.
Malzemeler:
400 ml su (ılık)
150 gr yeşil muz unu püresi
1 bardak çiğ karabuğday unu
1 bardak yeşil muz unu
1 tatlı kaşığı tuz
1 paket hazır maya
1 yemek kaşığı esmer şeker
Ölçü birimi: 1 bardak= 250 ml
Yapılışı:
1-400 ml ılık suyun içerisine 150 gr yeşil muz unu
püresi, 1 paket hazır maya ve 1 yemek kaşığı esmer
şeker ekleyip çırpın.
2- Çiğ karabuğday unu, yeşil muz unu, ve tuzu ekleyin ve
karıştırmaya devam edin.
3-Üzerini kapatıp şişmesi için 30-45 dakika bekleyin.
4-Ekmek kalıbını yağlayın ve içerisine karışımı dökün.
5-Önceden alt üst 200 derecede ısıttığınız fırında 1
saat pişirin.
6-Çıkardıktan sonra soğuyana kadar lütfen bekleyin.
Afiyet olsun