Free shipping on orders of ₺500 and above!
Welcome
Login to fast and secure shopping!
Not a member yet?
You can easily become a member!

Glutensiz Çıtır Ekmek

01-03-2024 07:02
Glutensiz Çıtır Ekmek
Işte karşınızda dışı çıtır çıtır, içi yumuşacık, doygun, 
lezzetli ve tabii ki glutensiz, yeşil muz unlu ekmek tarifi.

Malzemeler:
 
400 ml su (ılık) 
150 gr yeşil muz unu püresi
1 bardak çiğ karabuğday unu
1 bardak yeşil muz unu
1 tatlı kaşığı tuz
1 paket hazır maya
1 yemek kaşığı esmer şeker 

Ölçü birimi: 1 bardak= 250 ml 

Yapılışı: 

1-400 ml ılık suyun içerisine 150 gr yeşil muz unu 
püresi, 1 paket hazır maya ve 1 yemek kaşığı esmer 
şeker ekleyip çırpın. 
2- Çiğ karabuğday unu, yeşil muz unu, ve tuzu ekleyin ve 
karıştırmaya devam edin.
3-Üzerini kapatıp şişmesi için 30-45 dakika bekleyin. 
4-Ekmek kalıbını yağlayın ve içerisine karışımı dökün. 
5-Önceden alt üst 200 derecede ısıttığınız fırında 1 
saat pişirin. 
6-Çıkardıktan sonra soğuyana kadar lütfen bekleyin.

Afiyet olsun
Blog Tags :
IdeaSoft® | Akıllı E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.