Glutensiz, Rafine Şekersiz Sevgililer Günü Pastası
14-02-2024
11:51

saledo.tr ♥️ Glütensiz, Rafine Şekersiz Sevgililer Günü
Pastası
Kek için malzemeler:
3 yumurta
120 gr Saledo yeşil muz unu
120 gr dut tozu
1 tatlı kaşığı karbonat
2 yemek kaşığı elma sirkesi
80 ml süt ya da vegan herhangi bir süt
80 ml zeytinyağı
1 tatlı kaşığı portakal kabuğu rendesi (tercihi)
1 çay kaşığı tarçın (tercihi)
Yapılışı:
1-Fırını önceden 170 dereceye ayarlayın.
2-Tüm kuru malzemeleri elekten geçirip karıştırın.
3-Daha sonra sıvı malzemeleri karıştırın.
4-İki karışımı bir araya getirip en son sirkeyi ekleyebilirsiniz.
5-Hazırladığınız karışımı fırın kalıbına dökün ve 170 derecede 40 dakika pişirin.
Not: Evde bulunan dut kurularınızı robottan geçirerek
dut unu haline getirebilirsiniz.
Ganaj için malzemeler:
100 ml vegan süt
1/4 bardak hurma özü (pekmez gibi herhangi bir sıvı
tatlandırıcı da olur)
125 gr eritilmiş bitter çikolata
1/4 bardak toz kakao
1/3 bardak Saledo yeşil muz biomass (hesabımızda
tarifi bulunuyor)
1 çay kaşığı vanilya ektrakt ya da vanilin
1 fiske tuz
Ölçü birimi: 1 bardak = 250 ml
Yapılışı:
1-Çikolatalarınızı benmari yöntemiyle eritin. Daha sonra
içine vegan sütünüzü ekleyin ve karıştırın.
2-Tercih ettiğiniz sıvı tatlandırıcınızı ekleyin. Biz
tarifimizde hurma özü kullandık.
3-Kakao tozu ekleyin.
4-Yeşil muz biomass ekleyin.
5-Vanilya ve tuzu ekledikten sonra blender yardımıyla
ganajınızı püre haline getirin.
Buzdolabında 2-3 saat bekletebilirsiniz. Daha sonra
istediğiniz tatlınızda kullanabilirsiniz.
Kek tabanın üstüne ya da ortadan kesip içine ganajınızı
sürebilirsiniz. Orman meyveleriyle süsledikten sonra
pastanız yemeğe hazır.
Pastası
Kek için malzemeler:
3 yumurta
120 gr Saledo yeşil muz unu
120 gr dut tozu
1 tatlı kaşığı karbonat
2 yemek kaşığı elma sirkesi
80 ml süt ya da vegan herhangi bir süt
80 ml zeytinyağı
1 tatlı kaşığı portakal kabuğu rendesi (tercihi)
1 çay kaşığı tarçın (tercihi)
Yapılışı:
1-Fırını önceden 170 dereceye ayarlayın.
2-Tüm kuru malzemeleri elekten geçirip karıştırın.
3-Daha sonra sıvı malzemeleri karıştırın.
4-İki karışımı bir araya getirip en son sirkeyi ekleyebilirsiniz.
5-Hazırladığınız karışımı fırın kalıbına dökün ve 170 derecede 40 dakika pişirin.
Not: Evde bulunan dut kurularınızı robottan geçirerek
dut unu haline getirebilirsiniz.
Ganaj için malzemeler:
100 ml vegan süt
1/4 bardak hurma özü (pekmez gibi herhangi bir sıvı
tatlandırıcı da olur)
125 gr eritilmiş bitter çikolata
1/4 bardak toz kakao
1/3 bardak Saledo yeşil muz biomass (hesabımızda
tarifi bulunuyor)
1 çay kaşığı vanilya ektrakt ya da vanilin
1 fiske tuz
Ölçü birimi: 1 bardak = 250 ml
Yapılışı:
1-Çikolatalarınızı benmari yöntemiyle eritin. Daha sonra
içine vegan sütünüzü ekleyin ve karıştırın.
2-Tercih ettiğiniz sıvı tatlandırıcınızı ekleyin. Biz
tarifimizde hurma özü kullandık.
3-Kakao tozu ekleyin.
4-Yeşil muz biomass ekleyin.
5-Vanilya ve tuzu ekledikten sonra blender yardımıyla
ganajınızı püre haline getirin.
Buzdolabında 2-3 saat bekletebilirsiniz. Daha sonra
istediğiniz tatlınızda kullanabilirsiniz.
Kek tabanın üstüne ya da ortadan kesip içine ganajınızı
sürebilirsiniz. Orman meyveleriyle süsledikten sonra
pastanız yemeğe hazır.