Vegan, glutensiz, yağsız çikolatalı ganaj
14-02-2024
12:01

Vegan, glütensiz, yağsız çikolatalı ganaj
Malzemeler:
100 ml vegan süt
1/4 bardak hurma özü (pekmez gibi herhangi bir sıvı
tatlandırıcı da olur)
125 gr eritilmiş bitter çikolata
1/4 bardak toz kakao
1/3 bardak yeşil muz biomass (bir önceki paylaşımda
tarifi bulunuyor)
1 çay kaşığı vanilya ektrakt ya da vanilin
1 fiske tuz
Ölçü birimi: 1 bardak = 250 ml
Yapılışı:
1-Çikolatalarınızı benmari yöntemiyle eritin. Daha sonra
içine vegan sütünüzü ekleyin ve karıştırın.
2-Tercih ettiğiniz sıvı tatlandırıcınızı ekleyin. Biz
tarifimizde hurma özü kullandık.
3-Kakao tozu ekleyin.
4-Yeşil muz biomass ekleyin.
5-Vanilya ve tuzu ekledikten sonra blender yardımıyla
ganajınızı püre haline getirin.
Buzdolabında 2-3 saat bekletebilirsiniz. Daha sonra
istediğiniz tatlınızda kullanabilirsiniz.
Afiyet olsun
Malzemeler:
100 ml vegan süt
1/4 bardak hurma özü (pekmez gibi herhangi bir sıvı
tatlandırıcı da olur)
125 gr eritilmiş bitter çikolata
1/4 bardak toz kakao
1/3 bardak yeşil muz biomass (bir önceki paylaşımda
tarifi bulunuyor)
1 çay kaşığı vanilya ektrakt ya da vanilin
1 fiske tuz
Ölçü birimi: 1 bardak = 250 ml
Yapılışı:
1-Çikolatalarınızı benmari yöntemiyle eritin. Daha sonra
içine vegan sütünüzü ekleyin ve karıştırın.
2-Tercih ettiğiniz sıvı tatlandırıcınızı ekleyin. Biz
tarifimizde hurma özü kullandık.
3-Kakao tozu ekleyin.
4-Yeşil muz biomass ekleyin.
5-Vanilya ve tuzu ekledikten sonra blender yardımıyla
ganajınızı püre haline getirin.
Buzdolabında 2-3 saat bekletebilirsiniz. Daha sonra
istediğiniz tatlınızda kullanabilirsiniz.
Afiyet olsun